Schilderinspiratie: waar ga je verven?

Blog Schilderinspiratie: waar ga je verven?

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw woning van een nieuwe uitstraling kunt voorzien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor nieuw meubilair of nieuwe planten plaatsen. Maar één van de beste manieren om veranderingen in en rondom je woning aan te brengen is met behulp van verf. Schilderen geeft een oppervlak niet alleen een hernieuwde en frisse uitstraling, maar je kunt voor geheel andere kleuren kiezen voor een compleet nieuwe look. Maar waar kun je zoal verven? In en rondom je huis zijn er genoeg plekken waar je aan de slag kunt gaan. We zetten er hieronder een aantal voor je op een rij.

Woonkamer

Ben je klaar met de uitstraling van je woonkamer? Wil je iets compleets anders? Met behulp van verschillende muurverf kleuren is er veel mogelijk. Met muurverf kun je de woonkamer een compleet andere feeling geven. Neutrale tinten zoals wit en grijs zorgen voor rust. Natuurlijke kleuren zoals groen en bruin dragen bij aan een meer ontspannende uitstraling. Je kunt natuurlijk ook voor een meer uitgesproken kleur gaan, bijvoorbeeld geel of oranje. Ideaal als je wilt dat een ruimte je energie geeft. Voor een zachte en moderne uitstraling zijn pasteltinten perfect. Vergeet hierbij niet om je eigen voorkeuren in het oog te houden.

De kracht van muurverf zit hem niet alleen in de kleuren waar je uit kunt kiezen. Zo kan er ook gevarieerd worden op het gebied van de uitstraling van de verf. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een andere glansgraad. Standaard is muurverf mat, maar je kunt ook kiezen voor extra mat. In dat geval bevat de verf helemaal geen glans, wat er strak en modern uitziet. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor wat meer glans, bijvoorbeeld zijdemat of zijdeglans. Wil je een industrieel interieur creëren, dan is krijtverf wellicht iets voor jou. Dit ziet er robuust en vol textuur uit.

Ga buiten aan de slag

Als het gaat om verven, zijn veel mensen geneigd om alleen te denken aan plekken binnen hun eigen woning. Logisch, want verf heeft de magische kracht om vertrekken geheel om te toveren tot iets anders qua uitstraling. Maar ook rondom je woning zijn er genoeg plekken die je een transformatie kunt geven met behulp van verf. Wil je de uitstraling van je huis aanpakken, dan is het schilderen van je gevel wellicht iets voor jou. Wit is een populaire optie, omdat het er uitnodigend en fris uitziet. Maar ook houten oppervlakken in je tuin kun je verven en van uiterlijk veranderen. Maak hierbij gebruik van de beste buitenverf van dit moment. 

Diverse ruimtes binnen je woning

Veel mensen kiezen ervoor om de woonkamer te verven, maar er zijn nog diverse andere vertrekken binnen je woning die je met behulp van verf kan verfraaien. De slaapkamer is hier een goed voorbeeld van. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat hier nu een energie kleur aanwezig is, maar dat je liever iets rustigs zoekt. In de praktijk blijkt vaak dat rustigere kleuren leiden tot een verbeterde nachtrust. 

Maar je kunt ook de eetkamer aanpakken, zo schep je een geheel andere sfeer tijdens deze maaltijd. Daarnaast kun je in de badkamer aan de slag. Misschien is daar nu een neutraal witte tint op de muren en zoek je iets kleurrijkers, zoals een zachte kleur blauw of een ontspannende variant beige. Je kunt alle kanten op met verf, dat is het mooie aan dit product. Denk zelf eens goed na over waar je aan de slag wilt gaan en hoe je verf kunt gebruiken om het uiterlijk compleet te transformeren. 

Recente berichten