Hoe voorkom je wagenziekte?

Blog Hoe voorkom je wagenziekte?

Wagenziekte of ook wel reisziekte of kinetose genoemd, is erg vervelend voor meerdere mensen. Wagenziekte komt meestal voor tijdens het maken van een lange autorit. De meeste mensen die last hebben van kinetose worden bijvoorbeeld duizelig, ineens erg moe, krijgen het koud en dan weer warm. Meestal gaat dit gepaard met misselijkheid en soms zelfs overgeven. Erg vervelend kun je je wel voorstellen. Hoe kun je dit nou eigenlijk voorkomen? Hier wat tips en tricks om toch nog van jouw rit te kunnen genieten. 

Hou het koel

Het is erg belangrijk om het voertuig waarin je reist koel te houden. Niemand houdt ervan om in een bloedhete auto te rijden, of wel? Het ventileren helpt bijvoorbeeld tegen het zweten en misselijkheid. Ook gaan verschillende geuren de auto uit, of worden geneutraliseerd. 

Voorin zitten

Als je voorin de auto zit kun je goed focussen op de horizon. Al snel als je achterin zit, kun je je gaan focussen op dingen in de auto, zoals de stoel voor je. Focussen op de horizon is erg belangrijk. Je ogen wennen aan het punt waar je naar kijkt, dit kan bijvoorbeeld een boom of een gebouw zijn. Als je door bochten of over hobbels rijdt, probeer dan niet door het raam naast je te kijken. Dit moet al een groot verschil maken.

Afleiding

Afleiding is de key. Probeer bijvoorbeeld muziek te luisteren, een liedje te zingen of een spelletje te spelen. Wat zeker af te raden is, is om te gaan lezen in de auto. Het verschil tussen wat er om je heen gebeurt wordt dan te groot. Af en toe op je telefoon kijken is geen probleem, maar niet constant, want dan gaat het ook mis. 

Deze tips moeten al een heel verschil maken. Zo niet? Kunt je altijd nog speciale polsbandjes aanschaven. Dit polsbandje geeft een zachte, maar constante druk aan de binnenkant van je pols. Dit kan bijvoorbeeld, misselijkheid verlichten. Ook kun je langs de drogist om speciale tabletjes te halen, of kun je even langs de dokter gaan voor advies.

Recente berichten