Manieren om tot rust te komen

Blog Manieren om tot rust te komen

Veel mensen leggen hun hobby’s stil als ze ouder worden. Maar hobby’s zijn belangrijk om je mentale gezondheid goed te houden. Voor sommige mensen is luisteren naar klassieke muziek of het lezen van een boek wat ze nodig hebben om tot rust te komen. Zeker in een wereld waar we continu vooruit willen, is het essentieel om af en toe een moment te pakken om gewoon even na te mogen denken. We hebben het zelfs in de rij bij de kassa nog druk met berichtjes beantwoorden of agenda’s aanpassen! Deze momenten waar je je gedachten de vrije loop laat, zijn de momenten waar de beste en meeste creatieve ideeën ontstaan! Neem jij wel eens de tijd om je gedachten vrij te laten en tot rust te komen? Dit zijn drie activiteiten om eens uit te proberen als je niet genoeg tot rust kunt komen:

Puzzelen

Je kunt uit oneindig veel verschillende puzzels kiezen. Van 3D puzzels tot een egale kleur of een puzzel zonder voorbeeld. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar een ding is zeker, voor veel mensen werkt het maken van een puzzel therapeutisch. Daarnaast is puzzelen goed voor je brein. Het versterkt de connecties in je hersenen en je kunt je kortetermijngeheugen hiermee verbeteren. Je traint zo je rechter- en linkerhersenhelften tegelijk. Je kunt het zien als een work-out voor je hersenen, zelfs Bill Gates geeft toe dat hij fanatiek puzzelt!

Lego

Ook lego kan stress en angstgevoelens verminderen. Lego heeft zelfs een speciale collectie voor volwassenen. Je kunt zo even helemaal in je eigen wereld gaan zitten en creatief bezig zijn. Om het meeste uit je lego te halen, kun je het beste elke dag of elke week een tijdsblok in je persoonlijke agenda reserveren om met lego bezig te gaan. Met een lego project werk je ook aan mindfulness, dit is het oefenen van je gedachten naar het hier-en-nu trekken en is iets wat de meeste mensen niet genoeg doen.

Schilderen en tekenen

Tekenen en schilderen kunnen je ook helpen je creatieve kant te ontwikkelen. Door elke week een uurtje te oefenen, zul je zien dat je steeds beter wordt in het bedenken van ideeën, maar ook in de uitvoering van de ideeën. Je kunt met tekenen en schilderen veel van je emoties kwijt. Voel je je verdrietig, dan kan het helpen om een verdrietig of juist vrolijk kunstwerk te maken. Ook leer je dat je wel eens een foutje mag maken, zonder dat het hele kunstwerk is verpest. Door gewoon door te schilderen zul je zien dat het eindresultaat zo slecht nog niet hoeft te zijn en het kleine foutje verdwijnt in het complete plaatje!

Op naar de speelgoedwinkel

Naast deze drie opties zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om te ontspannen. Dit zijn activiteiten die voor veel mensen werken. Op Top1Toys.nl vind je alles om een nieuwe hobby te vinden, je gedachten vrij te laten en je creatieve kant weer eens aan te zetten.

Recente berichten