Meer kleur in het interieur is dé trend van 2022

Blog Meer kleur in het interieur is dé trend van 2022

We zijn allemaal toe aan een beetje kleur en vrolijkheid in ons leven. Na een grauwe periode slaan we enthousiast onze vleugels uit en dat zien we ook terug in de interieurtrends van dit jaar. We grijpen terug naar natuurlijke materialen en kleuren in combinatie met kleurrijke maar tegelijkertijd warme accenten. Dé absolute modekleur van dit moment is: marineblauw! Zeker in combinatie met mosterdgeel, okergeel, lichtbruin en crème tinten geeft het diepe, rijke en warme marineblauw elke ruimte een behaaglijke sfeer. Hoe jij deze trend in je lifestyle integreert lees je in dit artikel. Lookperfect ging op zoek naar de grote interieurtrends die van deze zomer een hoopvoller en vrolijker seizoen maakt na de donkere winter die we achter ons laten.  

Alle hens aan dek

Marineblauw mag dus niet ontbreken in je huis deze zomer. Maar pas wel op dat het allemaal niet te donker wordt. En combineer marineblauw in geen geval met spierwit! Schilder bijvoorbeeld een muur marineblauw en scoor een oude landkaart in een tweedehandswinkel om op te hangen. Maar ook een grote spiegel met rijkversierde lijst of een groot gewei zijn hele trendy keuzes. Je kunt het ook omdraaien. Verf de muur mosterdgeel en zet er een barok bankje in marineblauw voor. 

Ja, ja… Terracotta!

Omdat we afgelopen zomer niet op vakantie konden, zien we elementen die herinneren aan warme oorden sterk opkomen in de interieurtrend van dit moment. Tegels met turquoise middellandse zee motieven bijvoorbeeld. Heel leuk om een muurtje in de keuken of in de tuin meet te betegelen. Maar ook het zacht rode terracotta dat doet denken aan Arabische landen geeft je een vakantiegevoel. Donkergekleurde terracotta doet het heel goed bij lichte pasteltinten en de lichtere variant komt echt tot z’n recht bij marineblauw. 

Natuurlijk mooie materialen

Onze drang naar warmte en puurheid komt ook terug in natuurlijke materialen. Echte houten vloeren zijn eigenlijk nooit weggeweest, vooral die in warme tinten en met veel gebruikerssporen zijn de perfecte basis voor een hedendaags interieur. Maar ook met brede houten jaloezieën voor de ramen krijgt je huis direct een natuurlijke uitstraling. En vergeet je meubels niet. Met robuuste eikenhouten tafels en ruw leren banken en stoelen haal je puur natuur in huis. Datzelfde geldt voor handgeknoopte kleden, kussens, schapenvachten en droogbloemen in terracotta potten. 

Licht brengt je interieur tot leven

Lampen zijn de belangrijkste sfeermakers in je interieur. Neem maar eens de proef op de som door je lampen ergens anders neer te zetten, je merkt dat de ambiance dan direct anders wordt. Denk dus na over waar je wat wil verlichten. Als je een statement peace aan de muur hebt (bijvoorbeeld een groot gewei of bijzonder schilderij) is het leuk om die aan te lichten. De gemene deler in lampen luidt: industrieel! Robuuste lampen die bijvoorbeeld in fabrieken hebben gehangen of gestaan blijven populair in elk interieur. 

Recente berichten