Train jezelf gezond met deze tips

Blog Train jezelf gezond met deze tips

Is het tijd om de gezondere levensstijl weer op te pakken? Dan kun je de onderstaande tips eens doorlezen. Een gezonde levensstijl brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Zo zal dit resulteren in een betere nachtrust, je ervaart minder stress en bent minder snel uitgeput. Genoeg redenen dus om de onderstaande tips op te volgen.

1. Ga fietsen

We weten natuurlijk allemaal dat fietsen gezond is. Toch pakken we vaker de auto dan dat we op de fiets stappen. En dat is zonde. Fietsen is namelijk goed voor jouw spieren, je bouwt jouw conditie op en het is een goede uitlaatklep. Trek daarom jouw Castelli fietsbroek aan en stap op de fiets! Vooral wanneer je fietst in de natuur zal dit ontspannend werken. Komt er een regenbui aan? Dat is geen excuus meer dankzij de Wahoo Kickr. Dit is een fietstrainer die je binnen in huis kunt plaatsen, waarbij je alsnog het gevoel hebt alsof je op een echte fiets zit. Hierdoor kun je alsnog een lekker rondje fietsen terwijl je gewoon binnen bent. Zeg maar hallo tegen een betere conditie.

2. Ga wandelen

En of je gezonder wordt van een wandeling. Vooral wanneer je dit dagelijks oppakt zal je snel verbetering zien. Ga bijvoorbeeld een rondje lopen na het avondeten. Dit zorgt ervoor dat jouw conditie verbeterd wordt en daarnaast val je er ook nog van af. Bovendien kent een wandeling veel voordelen. Naast dat je er mee van af kunt vallen en jouw conditie kan verbeteren, is het beter voor jouw organen. Zo krijgen jouw hersenen en longen meer zuurstof en het verlaagt de bloeddruk.

3. Slaap iedere nacht 8 uur lang

Om jezelf gezond te trainen, moet je je niet alleen in de bewegings-modus bevinden. Rust is namelijk ook ontzettend belangrijk. In de rust kan jouw lichaam namelijk herstellen zodat jouw lichaam sterker en sterker wordt. Wanneer je niet genoeg slaap krijgt, zal je vrijwel geen resultaat zien. En dat is natuurlijk zonde. 

4. Eet gezond

Om gezond te worden, moet je ook gezond eten. Ook al sport je nog zo vaak; wanneer je een ongezond eetpatroon aanhoudt zal dit averechts werken. Als je te veel zoete producten naar binnen snoept zal jouw bloedsuikerspiegel in de war raken. Hierdoor zal je snel weer trek krijgen in andere dingen, waardoor je telkens blijft snacken. Laat dus de zoete en vettige dingen staan en kies in plaats daarvoor voor vezelrijk eten met gezonde vetten vol met eiwitten.

Recente berichten